aafkereijnen.reismee.nl

Zware tijden

Jeetje eindelijk heb ik mijn laptopje weer! Toen ik van Kaprun naar Obertauern ging, ben ik mijn oplader vergeten! Niet meer gevonden, en ik ben nu dus al twee weken afgesloten van de buitenwereld. Dat valt me nogal zwaar maar dit verhaal komt later. Laat ik maar gewoon bij het begin beginnen.

Ik heb namelijk nog helemaal niet verteld over Kaprun! En de cursus tot skileraar die ik daar gedaan heb. Het was zwaar, vermoeiend, pijnlijk, koud, uitputtend maar wel echt super vet! Want je bent met alleen maar mensen die van skiën houden en je kan zoveel leren van al die skileraren! Ik had het gevoel dat ik daar in een bubbel leefde! We waren alleen maar bezig met het skieen, weining contact met jullie allemaal omdat we geen internet hadden en geen puf om uit te gaan omdat al je energie verbruikt werd op de piste. Mijn dag zag er ongeveer zo uit:

06:15 Wekker

07.00 Ontbijt

07:40 Bus

08:10 Lift

09:00 Begin van de les

12:00 Middag eten

12:30 Vervolg Les

15:30 Beneden, als je geluk had niemand onder de douche dus zelf douchen.

16.50 theorie les tot ongeveer zes uur

18.00 Eten

19.00 Theorie les tot ongeveer negen uur.

?

Daarna dronken we wat, of moest er geleerd worden. En om half 11 viel ik helemaal uitgeput in slaap. Om de volgende dag weer even moe wakker te worden. Maar ik heb het wel gehaald jongens!!! Echt zo vet! Want ik denk dat nog geen 50% geslaagd is. En zelfs voor mijn Duits had een voldoende. Er hing toen we te horen kregen of we geslaagd waren of niet, wel een hele rare sfeer. Net eindexamen, want sommige mensen zijn heel verdrietig, en de mensen die eigenlijk heel blij zijn. Hebben dat gevoel niet echt meer omdat ze het zo kut vinden voor de rest. Maar uiteindelijk was het echt een vette avond, aangezien sommige mensen hun Anwarter wilden vieren en andere mensen hun verdriet weg moesten drinken.

Tot aan het einde van de Anwarter ging het echt super goed met mij. Met de mensen uit Wenen heb ik echt zo'n ontzettend fijne tijd gehad! Het is zo leuk om in Wenen te zijn en aan de cursus mee te doen als je zo'n grote groep hebt waarmee je alles kan delen. Ik zag ons ene beetje als en grote familie, allemaal broertjes en zusjes die op elkaar letten en er voor elkaar zijn. Bedankt allemaal voor die super tijd! Ik kijk nu al uit naar de reünie in mei!

Helaas ben ik na de Anwarter in een zwart gat gevallen. Ik heb al twee weken ontzettend veel last van heimwee. Sommige mensen vinden dat misschien aanstellerij. Maar dat is het echt niet. Elke morgen opstaan met het gevoel: wat doe ik hier in godsnaam, ik wil zo graag gewoon thuis zijn. Waar ik m'n ouders heb, Joris, vriendinnetjes, hockey, mijn eigen bed etc. Ik vind het zo stom van mezelf, maar hierdoor is het echt heel erg moeilijk om te genieten. Ik sleep me door de dag heen. Al moet ik wel zeggen dat er de laatste dagen ook dingen zijn waarvan ik begin te genieten. Zo vond ik zelfs gistere het lesgeven leuk! Dat gevoel had ik nog niet gehad. Ik worstel nogal met de taalbarrière die ik met de kindjes heb natuurlijk. Maar gistere ging het voor het eerste eigelijk heel goed.

Ik zal trouwens even vertellen waar ik nu ben, ik Obertauern natuurlijk. Ik slaap in een appartement waar plaats is voor 15 mensen, hier hebben we de eerste 10 dagen met z'n drieën geslapen. Sietske, een Nederlands meisje, Sunneva, een meisje uit IJsland en ik. Nu zijn er wat meer mensen omdat het hoogseizoen is. Wij slapen met z'n drieën op de grootste kamer. Dat betekent ook dat we de meeste rommel kunnen maken, en geloof me zijn er goed in! Het is zo'n rotzooi bij ons hier overal liggen kleren, vies en schoon. Overal liggen etensresten, op tafel en op de grond en ik ben elke minuut m'n spullen kwijt. Maar ja, daar heb ik in Nederland ook al mee leren leven.

Verder is het leven hier tot nu toe een beetje rustig geweest, maar gistere is het feesten hier losgebarsten. Het hoogseizoen is namelijk aangebroken en er zijn eindelijk mensen. We kunnen dus eindelijk fatsoenlijk uit. Daarnaast heb ik ook nog een sauna- en fitnessabonnement hier. Dus ik kan genoeg ontspannen. En dat heb ik met die heimwee heel erg nodig.

Ik moet nu stoppen met schrijven. Want we hebben buiten het eten wat op de grond ligt niets meer voor het ontbijt.

Ik hoop dat ik over twee weken een iets vrolijkere blog kan schrijven! Jullie krijgen heeeeeeeeeeeeeeeeel veeel kusjes en kersmis-knuffels van mij!

Xxxxxxxxxxxxxx Aafke (ook wel Angie, mijn naam is voor Duitsters namelijk te moeilijk. En omdat mijn haren op de van een Angel lijken ben ik Angie. Ik vind het verschrikkelijk! Wie kijkt er de Pfaffs??? De hond van Sam heet angie!!)

Oma

De zon gaat gloren, wat een geweldig verslag.
Eerlijk, sterk en humoristisch. Ik zie jullie kamer zo voor me. Kus Oma.

ome Geer

Hetvalt niet altijd mee.Maar achter de wolken schijnt de zon. Het komt beslist goed.
Groetjes me Geer

Dave van alphen

Succes nog daar mooi verhaal xx

Mariette Reijnen

Hoi Aafke,
Leuk weer eens iets te lezen! Je moet maar denken dat er na moeilijke tijden ook tijden komen die alles wat aangenamer maken. Met Kerstmis was ik bij Oma en ze liet me meteen de kaart lezen die je gestuurd had dus zij is jou zeker niet vergeten. Ik ga nu mijn huisje opruimen (net als bij jullie) om komende donderdag de familie te kunnen ontvangen voor mijn verjaardag en een ding blijf ik zeggen: Geniet met volle teugen daar in het mooie Obertauern ook al denk je wel eens waar ben ik aan begonnen!!!!!

Bas & Juud

Hi Aaf,

Wat een avontuur, he, maar we kunnen ons best voorstellen dat je soms het gevoel hebt dat je een beetje geleefd wordt (wat een druk schema ook!) & dan verlang je natuurlijk al snel weer naar huis! Het klinkt wel alsof je op weg bent om je draai nu te vinden. Heel veel succes & plezier (genieten, he, voor je het weet is het voorbij!)!

anouk & sam

hi Aaf,

super knap dat je het hebt gehaald!! En die heimwee trekt wel weg hoor! Gewoon denken aan de leuke dingen! Lekker stappen, lesgeven en lol maken en dat een heel seizoen lang! Je had het slechter kunnen treffen ;-)

Geloof mij maar thuis veranderd er niks, als je terug komt gaat de voordeurbel nog steeds hetzelfde, zijn de Tilburgse kroegen echt niet weggelopen en zit de familie braaf de eerste zondag van de maand op jou te wachten om je een knuffel te geven... Komt allemaal goed tjikkie!

xxx Anouk

Gerrit

Haa aafie.
Leuk al je verhaaltjes te hebben gelezen!
Kop op en door gaan. hopen dat je nog een leuke tijd hebt daar! denk gerelt aan je hoe je het daar zou hebben!
nog heel veel ski plezierrrr! en tot over een tijd!
veeel liefs! x

Marloes

Heeey Aaf!!
Ben na je berichtje op teamers maar even de blog gaan lezen. Ups en downs dus... Nou, nu is het hoogseizoen wel echt begonnen dus wie weet wordt het steeds leuker nu. Je zal alles langzamerhand ook wel beter onder de knie krijgen zodat je daar ook met een beter gevoel staat. Ik heb iig respect voor wat je doet hoor! Vet knap! Ook dat je je examen hebt gehad, moet wel goed voelen toch :)?
Hier is het winterstop, en vind het eigenlijk wel ff lekker die vrije zondagen. Volgende week is er een nieuwjaarsborrel @hcTilburg, ben benieuwd! We maken wel een fototje voor je!
Heel veel succes nog daar en hopelijk ga je er weer een beetje van genieten!
x Marly

Dorien & Anouk

heee aafke!!
eerst natuurlijk nog een happy happy new yeaar! we hopen dat het vanaf nu allemaal wat gezelliger en leuker daar wordt! wel jammer dat we oud en nieuw niet met onze grote familie hebben kunnen vieren, maar we houden gewoon snel een reünie als we terug zijn! en we komen natuurlijk volgende jaar allemaal carnavallen in brabant! nou aaf nog heel veel plezier en succes daar met de kids, heb je een beetje goeie kindjes? wij hebben deze week echt rampengroepen namelijk! dikke kus en knuffel van ons!

Kippie

Hee Aaf,
Mooi verhaal! Hoop dat je je snel weer beter voelt en helemaal op kan gaan in het feestgedruis!
geniet ervan voor je het weet is het voorbij!!!!

Karin

Ik spreek je elke dag op skype, maar het is leuk om je verslag te lezen. Wat ben je toch een kanjer.
Dikke kus

libo

he lieve aaf,
echt super dat je het gehaald hebt! en met 't hoogseizoen zal je 't wel zo druk hebben dat er geen tijd meer is voor de heimwee!!! De zaalhockey is niet meer doorgegaan ivm indeling enzo en dat ging allemaal niet, dus wat dat betreft mis je niks! Hoop dat je 't allemaal top krijgt daar aafie en mis je wel hoor!
xxxxxxx lot