Duurt het nog langgg!?!?!?!?!?!?
Hoi lieve mensen!
Daar is ie dan, mijn eerste blog vanuit Wenen. En wow wat is het hier mooi! In Tilburg heb je zeg maar geen een echt mooi gebouw, en hier heb je eigenlijk geen lelijke gebouwen! Alles is groot, imposant en elegant. Echt heel tof om gewoon doorheen te lopen.
Maar voor ik dat kon doen had ik natuurlijk eerst de heenreis en dat ging echt niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Amber en ik zouden om 2 uur vertrekken vanaf Rotterdam Airport. Maar hoe dichter we daar bij in de buurt kwamen, hoe minder we konden zien. Het was mistig en niet zo'n beetje ook! We twijfelden of het vliegtuig wel zou mogen vertrekken maar we moesten toch inchecken. Dus het was tijd om afscheid te nemen, en dat viel zoals verwacht best zwaar. Maar gelukkig heb ik aan Amber een hele goeie! En is het echt super gezellig met z'n tweeën. Nadat we even op de toilet onze ogen schoon gemaakt hadden zijn we in een wachthal gaan zitten. Daar kwamen we 10 andere mensen tegen die ook de taalcursus in Wenen gingen doen en de daarna skileraar willen worden. Dus daar hebben we een hele tijd mee kennis kunnen maken. En met een hele tijd bedoel ik en heeeeeeeeeeele lange tijd. Want er werd omgeroepen dat ons vliegtuig niet kon landen en dat we naar eindhoven airport werden gebracht, daar zou het minder mistig zijn. Na een uur op de bussen te hebben gewacht zijn we uiteindelijk in 5 uur aangekomen in eindhoven, toen hadden we eigenlijk al een uur in Wenen kunnen zitten. Na veel gesjouw met koffers zaten we dan toch in het vliegtuig, het veiligheidsfilmpje was al afgedraaid, de riemen waren vast en het vliegtuig was zelfs al aan het rijden toen we om 6 uur te horen kregen dat we niet konden vertrekken vanwege de mist.
De eerste dag van mijn grote avontuur is dan ook geëindigd in mijn eigen bedje.
Poging twee van de heenreis verliep ook niet helemaal zoals moest, ook maandag was het te mistig om te vliegen. Amber en ik waren om half 8 weer present op eindhoven airport, we waren voor de derde keer in twee dagen door de douane gegaan toen we weer in bussen werden gepropt en naar Maastricht airport gebracht werden. Daar ging alles heel soepel, na voor de vierde keer door de douane te zijn kon het vliegtuig om 12 uur vertrekken en om 2 uur zijn we geland. Omdat iedereen van ons groepje, tassen koffers, rugzakken, skischoentassen en natuurlijk een grote skitas bij zich had hebben we taxibusjes genomen om naar het appartement te komen. Maar ook deze busjes waren eigenlijk te klein voor al onze spullen zoals je kan zien op de foto!
Ons appartement ligt in hartje Wenen, echt heel vet want we hoeven niet moeilijk te doen al we ergens naar toe willen. Het appartement zelf is helemaal prima. Ik lig gezellig met Amber op een kamertje, en dat is echt heel gezellig. Daarnaast kunnen we het heel goed vinden met de andere mensen in ons huisje. We eten elke avond met zo'n 8 man, iedereen die aan wil schuiven is welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd he. Na het eten druppelen er steeds mensen binnen van een ander appartement, meestal zitten we 's avonds met 15 man gezellig aan een tafel te drinken, muziek te luisteren en later op de avond wordt er ook nog wel meegezongen.
Ik heb vandaag mijn vierde les Duits erop zitten. De lessen duren steeds 3 uur. Ik moet zeggen dat ik het de eerste lessen nogal lastig vond om mijn ogen open te houden en mijn hoofd bij de les te houden. Maar als je in slaap valt in een klas van 12 man valt dat natuurlijk snel op, dus ik probeer moedig wakker te blijven.(Dat is op odulphus wel anders he Simoontje!) Ik ben wel verast van mijn niveau, ik spreek beter Duits dan dat ik had verwacht. Ik begrijp ten minste alles wat ons juffie zegt. Dat is al heel wat toch!
Ik heb meestal 's middags om half 1 les. Soms hebben we in de ochtend aan activiteit. Zo ben ik afgelopen Dinsdag naar een museum geweest, dat was eigenlijk heel saai daarom zijn we daar na een half uur weer vertrokken en hebben we met een paar mensen koffie gedronken bij starbucks. En gistere ben ik naar het parlement geweest, daar hebben we een rondleiding gehad en dat was wel interessant.
Overal in Wenen staan kerstmarktjes, super kitsch maar wel gezellig. Gistere avond zijn we daar met 20 man overheen gelopen en daarna zijn we in de pub beland.
Vanochtend heb ik voor de tweede keer hardgelopen. Ik vind het heerlijk om hier door de stad te lopen want het is echt super mooi, dus het hardlopen is niet saai ofzo.
Ik lig nu lekker in mijn bedje, energie te sparen want vanavond gaan we uit weten met 25 man, dus dat wordt dolle pret vooral omdat het meisje bij wie we reserveerde niet zeker wist of de keuken wel groot genoeg was om voor 25 man eten in te koken.
En morgen gaan we naar Bratislava, dat is hier maar een uurtje vandaan met de trein.
Trouwens, voor de mensen die niet weten wie Amber is, dat ga ik nu dus vertellen. Ik heb Amber een 3 weken geleden leren kennen omdat ik erachter kwam dat er ook een meisie uit Goirle naar Wenen zou gaan. Dat bleek dus Amber te zijn, we hebben voordat we gingen elkaar 2 keer gezien. Maar we kunnen het echt goed met elkaar vinden, ik ben echt blij dat ze d'r bij is want ik kan echt heel erg lachen met haar. Dus dat is toppie.
Over twee weken zal mijn volgende blog wel verschijnen, dan zit ik in Kaprun! Dan heb ik er al een paar dagen op mijn latten opzitten. Oooo wat heb ik daar zin in! ‘Ik heb zo'n zin om te skieen', hoor ik hier minimaal drie keer per dag iemand zeggen.
Nu ga ik snel omkleden! Want Amber en ik zijn altijd te laat overal, vooral in de les. En we hebben al een keer op onze kop gekregen van een medestudentje en dat willen we nu even vermijden. Zou jammer zijn als ons etentje in de soep loopt omdat we 3 mintuten te laat zijn bij het verzamelen.
Kus Aaf
Aafke!! Jeeeeej, klinkt super leuk allemaal! Viel erfolg und Spasch ofzoiets xxx
Guuten taag, wie geets es dir daar? hier in ons koude kikkerlandje zitten wij te genieten van oe schoon reisverslag. helemaal top om te horen dat je het zo naar je zin hebt daar aafie,,,wij zijn erg benieuwd naar je volgende verslag. tjuus van mama en sieb
Hoi schatze!!!! Ik ben blij om te horen dat het daar goed gaat!!!!!! Heel veel plezier he
Xxxxxxxx
Hoi Aafke, 't is wat.... ga je een keer niet met de drukke carnaval skiën.... heb je nog steeds wachttijden! Geniet van de heerlijke tijd en tot snel in Oostenrijk!!
aaf!!!!!!!!!!! wat een ervaringen allemaal! Spannend he! Begrijp heel goed hoe jij je voelt en krijg als ik zo jou blog lees ook meteen weer zin om in het vliegtuig te stappen en ergens anders heen te gaan haha! Geniet van je tijd in Wenen, geloof me je mist niks in Nederland! Tis hier kei saai vergeleken met alle andere landen ;-)
heeeeel veeeel plezier en geniet er ontzettend van!
xxx Anouk
Hoi Aafke, wat klinkt dat allemaal supergezellig!! Ik krijg helemaal de kriebels en vreselijk veel zin om ook weer eens naar Oostenrijk te gaan. Voorlopig geniet ik maar volop mee van je enthousiaste verhalen. Houden zo!!!
heeeee lief schatjeee!!!!!!! ik ben jaloersssss heel veel plezier en veel verslagen=leuk. mis je vanavond!!! heb hetzelfde cadeautje als jij vorig jaar, ben je er toch een beetje bij xxxxxxxxxxxxxx
Ahhh schatsie, ich liebe dich auch! We gaan er nog een leuke paar weekjes van maken nu we hier samen zijn!
Dikke kusjes voor mn vakantiemaat! x
liefieeeeeeeee ben zo blij dat alles goed gaat! je verslagen zijn super leuk en heeriljk enthousiast dus laat maar komen die verhaaltjes. Vandaag is hier stikkie tok, ik ga voor jou optreden, filmpjes volgen later. misschien.
geniet geniet geniet! Dikke kus
hallo, lieve Aafke, weer een nieuwe week met nieuwe leuke dingen. ik vind het ook spannend om te lezen, hoe het met je gaat en wat je doet. Soms een "SKYPJE erbij, zodat ik je koppie even zie. kus Oma J.
Hey Aafke, heel veel plezier in Oostenrijk en maak er een gezellige tijd van. Ik denk niet dat dat een probleem zal zijn trouwens, daar ken ik Oostenrijk goed genoeg voor:)
Doe de groetjes aan de ijslandse vriendinnen en zeg maar tegen ze " goða skemmtun stelpur"
Groetjes Bram en fam.....
Hoi Aafke,
Ik begrijp dat je aangekomen bent in het ski-oord waar je les gaat geven. Natuurlijk is dat even wennen! Ik zag overigens wel dat er al een flink pak sneeuw was gevallen dat maakt het gevoel alleen maar leuker. Ik hoop dat je je draai snel gaat vinden en dat er na de tegenslag (adaptot etc) ook weer leuke berichten te lezen zijn.
Groetjes
Tante Ted.